Instructor Bio

Specialist în domeniul alimentaţiei publice. Angajată la ASEM din anul 2014. A absolvit Facultatea de Tehnologie a Universității Tehnice din Chişinău în anul 1984, a făcut studii de doctorat la ASEM în perioada 2015-2019. Doctor în economie (2020), lector universitar la Departamentul Comerţ, Turism şi Alimentaţie Publică a Facultăţii Business şi Administrarea Afacerilor.
Discipline predate: Fundamentele proceselor tehnologice în unităţile de alimentaţie publică, Tehnologie Culinară, Tehnologia produselor de cofetărie şi patiserie, Alimentaţia curativă şi de profilaxie.
În anul 1984 începe activitatea la Asociaţia de Alimentaţie Publică din Tiraspol.
Exercită funcţia de șef producere la Combinatul de Alimentaţie a Muncitorilor, apoi în calitate de inginer tehnolog în Secţia Producere a Asociaţiei de Alimentaţie Publică.
Din anul 1987 activează în cadrul Colegiului de Comerţ din Chişinău în calitate de profesor de discipline tehnologice. Totodată, activează în calitate de tehnolog la Restaurantul „La Taifas” (2000-2020), iar din anul 2020 – în Restaurantul „Musselsˮ. Din anul 2013 activează în calitate de lector universitar la ASEM, contribuind la organizarea şi dotarea „Centrului de Instruire a Tehnologilorˮ.
Activează în calitate de director al Centrului de Consultanţă şi Dezvoltare
Profesională în Comerţ şi Alimentaţie Publică, este consultant în iniţierea afacerilor în domeniul alimentaţiei publice. A colaborat cu mai multe organizaţii în proiecte naţionale şi internaţionale, printre care: Proiectul PNUD „Dezvoltarea Turismului Rural în Moldova”,
USAID „Proiect de Dezvoltare a Businessului Agrar” şi „Implementarea Sistemului de Siguranţă a Alimentului bazat pe principiile HACCP”, ANTREC Moldova etc. Deţinătoare a diplomei de gradul II la primul Festival-Concurs al bucătăriei moldoveneşti în cadrul Expoziţiei Internaţionale „Food & Drinks. Food Technology” şi a diplomelor de onoare din
partea Ministerului Economiei şi Comerţului din Republica Moldova şi din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. A participat la al doilea Simpozion internaţional „Terra Madre and Slow Food”, oraşul Torino, Italia.
A participat la realizarea mai multor proiecte ERASMUS+ CBHE „COOPERAIntegrating Dual Higher Education in Moldova and Ucraineˮ, ERASMUS+ CBHE „COMPASS – Towards european university lifelong learning model in Moldova”. Este membru în Comisia de lucru cu privire la ajustarea meniului-model naţional recomandat copiilor/elevilor în
instituţiile de învățământ de toate nivelurile şi elaborarea Standardului de alimentare în şcoli şi grădiniţe.
A participat la mai multe conferinţe, stagii ştiinţifico-didactice, vizite de documentare în țară și peste hotare. Este autoare (coautoare) a 26 de publicaţii ştiinţifice, ştiinţificometodice şi didactice.

Teacher Courses