Instructor Bio

Specialist în domeniul mărfurilor alimentare (merceologie, expertiză, standardizare). Angajată la ASEM din anul 2012. A absolvit Facultatea de Economie și Comerț a Universității de Stat din Chișinău (1988), specialitatea Merceologia și organizarea comerțului cu mărfuri alimentare.
A făcut studii de doctorat la UCCM, a obținut titlul de doctor în științe tehnice (2006) și titlul științifico-didactic de conferențiar universitar (2009) la specialitatea Merceologia produselor alimentare. Discipline predate: Bazele teoretice ale merceologiei, Merceologia produselor alimentare, Merceologia produselor cerealiere, de panificație, legume și fructe, Merceologia și expertiza mărfurilor de larg consum, Merceologia mărfurilor animaliere,
Managementul calității alimentelor.
Stagii de perfecționare: cursuri la profilul Psihopedagogie, specialitatea Instruire economică; cursuri de instruire – pregătirea auditorilor interni pentru sistemele de management al calității; programul de formare Tehnologii interactive de predare-învățareevaluare (Centrul Educațional PRO-DIDACTICA); programul The Horizon 2020 Work programme 2016-2017 Info Week; Metode de inovație de predare-învățare în învățământul superior; Metode inovative de predare-învățare în învățământul profesional;
Aplicarea tehnologiilor informaționale de comunicare în instruire; Training of trainers on implementation GLOBAL GAP, USAID; EU PBLMD workshop; Deontologia și eficiența comunicării didactice; Problem based learning; Elaborarea curriculumului universitar; Tehnologii informaționale de comunicare pentru procesul de instruire.
A participat la realizarea proiectelor „Fundamentarea modernizării comerţului şi cooperaţiei de consum din perspectiva implicaţiilor acestora asupra dezvoltării socioeconomice durabile şi protecţiei consumatorilor”, 2011-2014; „Aspecte metodologice, teoretice și practico-științifice ale majorării nivelului calității, optimizării gamei sortimentale, îmbunătățirii proprietăților de consum ale mărfurilor autohtone de larg consum produse și comercializate în RM”, 2016-2020.
Desfășoară cercetări în domeniul mărfurilor alimentare. Participantă la mai multe conferinţe naționale și internaționale: România, Ucraina, China etc., stagii ştiinţificodidactice în România. Este coordonatorul tezelor de licență și de master precum și al activității de cercetare științifică a profesorilor din cadrul Departamentului Comerț, Turism și Alimentație publică.
Este autoare (coautoare) a peste 70 de publicaţii științifico-didactice, inclusiv: lucrări științifice, monografii, note de curs, indicații metodice, catalog al soiurilor de struguri ș.a.
Are publicații în reviste științifice recunoscute: Springer; Journal of Research on Trade, Management and Economic Development; International Invention of Scientific Journal (cu factor de impact 1,5) și Научное Обозрение, Federația Rusă. Președinte al Comisiei la examenele de licență la Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova, specialitatea
„Merceologie și comerț”; Colegiul Cooperatist din Moldova, specialitatea „Comerț”, Colegiul Agroindustrial din Râșcani, specialitatea „Merceologie”.

Teacher Courses

Română
150
Free