Vizualizări:
1332

Metodologia de elaborare a instrucţiunilor tehnologice pentru producţia culinară

Durata studiilor
60 ore
Puncte credite
2
Get course

Scopul fundamental al cursului,,Metodologia de elaborare a instrucțiunilor tehnologice pentru producția culinară” constă în pregătirea personalului din unitățile de alimentație publică în vederea metodologiei de elaborare a instrucțiunilor tehnologice pentru preparatele culinare, pe care unitățile de alimentație publică le produc (de ex.: gustări reci și calde, supe, preparate de bază, garnituri, sosuri, preparate dulci, articole de patiserie și cofetărie, băuturi de producție proprie). Instrucțiunile tehnologice sunt documente normative care conțin informații, precum: calitatea materiilor prime, fișa tehnologică a preparatului, schema procesului tehnologic de obținere și descrierea utilajelor necesare pentru obținerea preparatelor.

Competențele dobândite la finalizarea programului:

  • Capacitatea și disponibilitatea de a utiliza culegerea de rețete pentru preparate și produse culinare, produse de patiserie;
  • Capacitatea de a calcula consumul de materii prime, randamentul semifabricatelor și produselor finite din legume, pește, carne și carne de pasăre;
  • Capacitatea de a aplica normele de interschimbabilitate a materiilor prime, utilizate în procesele tehnologice de obținere a preparatelor culinare;
  • Capacitatea de a determina pierderile mecanice și termice rezultate la prelucrarea preliminară și termică a produselor alimentare;
  • capacitatea de a elabora fișe tehnologice pentru semifabricate de legume, pește, carne, carne de pasăre, masă tocată, aluat, fonduri, sosuri, garnituri, umpluturi etc.;
  • Capacitatea de a elabora fișe tehnologice pentru preparate culinare (antreuri și gustări reci, antreuri și gustări calde, preparate lichide – supe, preparate de bază din legume, pește, carne, carne de pasăre, masă tocată, aluat; preparate pentru micul dejun, preparate dulci de bucătărie);
  • Capacitatea de a elabora instrucțiuni tehnologice pentru preparatele culinare;
  • Capacitatea de a calcula prețurile de vânzare pentru produsele de alimentație publică;
  • Capacitatea de a înregistra documentar tranzacțiile comerciale.

Starting Course

1
Nvidia New Technologies Slides

Two fourth grade classes are learning about the California Gold Rush and the migration that ensued. In one class, the teacher has difficulty maintaining students’ interest, and there is much chatter and note passing. In the other class, students are out of their seats, actively engaged, and retaining information (as witnessed on test scores)

2
Quiz: Mobile / Native Apps
18 questions
3
Engine Target Audience

After Intro

1
Realistic Graphic on UE4

Școala de Formare Continuă ASEM, organizează cursuri online de perfecționare pentru cadrele didactice care predau discipline economice la nivel de liceu, colegiu și școli profesionale cu un volum de 600 ore (20 credite) în română și rusă.

Perioada:

Martie - Aprilie 2022

Iunie - Iulie 2022

Octombrie – Noiembrie 2022

Programul de perfecționare a cadrelor didactice este coordonat și aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova și acreditat de către ANACEC cu certificat FC nr 0044-20.

Modulul „Didactica disciplinelor economice” - 10 credite

2
Volta GPU for optimization.
3
Deep Learning
Faq Content 1
Faq Content 2

Productivity Hacks to Get More Done in 2018

— 28 February 2017

  1. Facebook News Feed Eradicator (free chrome extension) Stay focused by removing your Facebook newsfeed and replacing it with an inspirational quote. Disable the tool anytime you want to see what friends are up to!
  2. Hide My Inbox (free chrome extension for Gmail) Stay focused by hiding your inbox. Click "show your inbox" at a scheduled time and batch processs everything one go.
  3. Habitica (free mobile + web app) Gamify your to do list. Treat your life like a game and earn gold goins for getting stuff done!


4.0
4 out of 5
6 Ratings

Detailed Rating

Stars 5
3
Stars 4
0
Stars 3
3
Stars 2
0
Stars 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Show more
Please, login to leave a review
Calificarea obținută
Certificat ASEM
Durata studiilor
60 ore
Puncte credite
2
Perioada

Pe parcursul anului

Limba de instruire
Română/ Rusă
Formatul de studii
Offline / Mixt
Locația
Școala de Formare Continuă ASEM
Participanți
10 persoane
Cerințe de admitere

Studii superioare și studii profesionale în domeniul alimentației publice (nivel de calificare 3, 4, 5, 6)

Grupul țintă
  • Bucătari
  • Bucătari-cofetari
  • Vânzători
  • Contabili-calculatori
  • Manageri de restaurante
  • Tehnologi în alimentația publică
  • Antreprenori care urmează să deschidă o afacere în domeniul alimentației publice
  • Angajați din unități de alimentație publică responsabili de elaborarea documentației tehnologice
Nivel
Expert